Kosár - 0 Ft

A bevásárlókosara üres.

Makifood: Húsmentes Hétfői Vacsora Klub

Minden hónap első hétfőjén a Makifood megnyitja a húson túli univerzum bőségkosarát. Megmutatják, hogy nem áldozat néha nem húst enni, illetve, hogy a vegetáriánus konyha bőven a rántott sajton túl kezdődik, és annál jóval izgalmasabb dolgokat tartogat. Maki mellett minden alkalommal egy ismert meglepetés házigazdája az esteknek. A közös vacsora közben beszélgetés egymással, az ételekről és az életről.
Az első Húsmentes Hétfői Vacsora Klubot a Makifood legújabb helyszínén az Aquamart Szalonban tartották szeptember elején, a Meatless Monday nemzetközi mozgalmat követve, vagyis, hogy egy nap vagy egy étkezés erejéig húsmentes ételek kerüljenek a tányérunkra. „A mozgalom képviselői, valamint hírességek (mint Paul McCartney, Denise Richards, James Cameron, Bryan Adams vagy Alec Baldwin) arra biztatnak, hogy egy napra hagyjunk fel a húsevéssel és ismerkedjünk a vegetáriánus konyhával (csökkentve a húsfogyasztást, mérsékelve a környezeti károkat).
 

Nem csak a vegetáriánusok esznek zöldségételeket! Ha végiggondoljuk a magyar konyhában is van számos vegetáriánus étel: rengeteg főzelék, gombapaprikás, mákos nudli, szilvásgombóc, stb.

A szeptemberi első alkalom vendégei vegetáriánus bloggerek voltak: Anna, a Vegasztrománia szerzője és Zita, a Zizi kalandjai szerzője. A menü pedig káprázatos volt: Kukorica és csicseriborsó fritter lime chili sóval / Paradicsom krémleves crostinivel / Nyers tabulé / Kukoricahaj rizottó / Pirított szejtán korianderes őszibarack szósszal / Vegán bogyós gyümölcsös galette. Egy ilyen menü után garantált volt a jóllakás, pedig húst nem is ettünk! :)” – írja a Makifood blog.


Októberi vacsora vendége Nagy Ervin lesz.

 

További információ:

Makifood Húsmentes Hétfői Vacsora Klub

http://www.makifood.com/hu/kurzusaink/regisztracio.html

http://makifood.blogspot.hu 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.510290912331680.128685.510287532332018&type=1