Kosár - 0 Ft

A bevásárlókosara üres.

Konyha-szigeteki macaron-készítés

A Konyha-szigetek gasztroiskolában sok-sok izgalmas tanfolyam/workshop között válogathattok. Érdemes megnézni a kínálatukat. Már csak azért is, mert a szlogenjük ez: Gasztroterápia Boldog-Boldogtalannak. Mi a macaron-készítésről szóló workshopjukat választottuk és ajánljuk a figyelmetekbe.

 

A macaron egy eredetileg olasz származású, leginkább színes habcsókra emlékeztető desszert. Először Velence környékén kezdték készíteni a XIV-XV. században, mára viszont az egyik legjellegzetesebb, kultikus francia desszertként tartják számon.

 

 

Darált mandulából, cukorból és (felhevített cukorsziruppal felvert) tojásfehérjéből készül, amit általában ízesített vajkrémmel tapasztanak össze,de lehet a tölteléke dzsem, zselé, ganázs, friss gyümölcs...stb. A jó macaron könnyű, légies, külső kérge finoman roppan, de éppen csak annyira, hogy rövid hatásszünet után az ember azonnal a tömör közepénél találja magát. A töltelék nagyon fontos szerephez jut, mivel az biztosítja a macaron jellegzetes ízét, és azt, hogy ne egy édes, jellegtelen ízű massza legyen a falat. A krémnek tehát arányaiban elegendőnek, karakteresnek és lehetőleg (saját preferenciám szerint) kesernyésnek, vagy savanykásnak célszerű lennie, alkosson kontrasztot az édes külsővel. Házi kivitelezése precizitást, gyakorlatot és türelmet igényel.

 

Programvezető: Módos Anikó

 

További információ:

www.konyhaszigetek.hu

www.konyhaszigetek.hu/macaron.html