Kosár - 0 Ft

A bevásárlókosara üres.

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

 

Jelen szabályzat hatálya a www.bookbistro.hu címen elérhető webáruházra, a webáruház használata során létrejött értékesítésekre terjed ki.

 

Cég neve: Freetime Communications Kft.

Cég székhelye: H-2013 Pomáz, József Attila utca 3.

Kézbesítési cím: 1097 Budapest, Vaskapu u. 10-14. C606

Cégjegyzékszám: 13 09 120816

Adószám: 14349827-2-13

Bankszámlaszám: Kereskedelmi és Hitelbank: 10401048-50504855-50491003

a továbbiakban: Eladó


Vásárló az a megfelelően regisztrált felhasználó, aki a www.bookbistro.hu oldalon a jelen ÁSZF-ben foglaltak szerint vásárlást kezdeményez.

a továbbiakban: Vásárló

 

Szerződés megkötése

Eladó a www.bookbistro.hu oldalon egy webáruházat üzemeltet. A webáruházon keresztül elsősorban könyvek, egyéb nyomtatott termékek, kép- és hanghordozók értékesítését végzi. Az Eladó fenntartja magának a jogot arra, hogy az általa értékesített termékek katalógusát megváltoztassa. A Vásárló Bookbistro.hu oldalon kiválasztott termékek megrendelésével igazolja, hogy azokat szándékában áll megvásárolni. A vásárlási szándékot az Eladó minden esetben elektronikus levélben visszaigazolja a Vásárlónak. A szerződés csak a megrendelés visszaigazolásával, de legkésőbb az áru kiszállításakor jön létre. Az Eladó teljesíti a szerződést, ha a megvásárolt árut a Vásárló által megjelölt módon eljuttatja a Vásárlóhoz. Vásárló teljesíti a szerződést, ha a megvásárolt áru vételárát, valamint a kézbesítéssel járó díjat az Eladónak Szolgáltatónak az általa megjelölt módon megfizette. A szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek. A vásárlás során keletkezett adatokat az Eladó rendszere archiválja.


Árak
A honlapon feltüntetett árak Forintban vannak megadva, és tartalmazzák a Magyarországon törvényben levő általános forgalmi adót (Áfa). Az Eladó részéről az esetleges hibák és tévedések joga fenntartva. Az Eladó fenntartja az árváltoztatás jogát. A vételár nem tartalmazza a kézbesítés (szállítás) díját, amelyről a Szállítás és fizetés menüpontban, illetve a rendelés rögzítésekor kap tájékoztatást, és amelyet az Eladó a Vásárlóval minden esetben egyértelműen közöl a fizetést megelőzően.

 

Amennyiben, technikai hiba miatt téves ár jelenik meg az áruházban, az áru elküldése előtt egyeztetés végett telefonon (vagy e-mail-ben) megkeressük Önt. Az ilyen megrendeléseket nem tekintjük érvényesnek.

 

Az ajánlati ár az adott pillanatban, illetve akciós termékek esetén a weboldalon meghirdetett ideig érvényes és csak akkor válik véglegessé, ha azt a bookbistro.hu a megrendelést követően visszaigazolja. A termék végleges ára az az ár, amely a megrendelés visszaigazolásában megadásra került.

 

Árváltozás esetén a változást megelőzően feladott megrendelés esetében a régi – a változást megelőző és a vásárlónak visszaigazolt – ár érvényes és kerül felszámításra.


Garancia
Visszavásárlási vagy cseregarancia:

A vevő az áru átvételét követő 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól vagy kérheti annak cseréjét. A terméket eredeti, sértetlen állapotban és csomagolásban kell a számlával együtt visszaküldeni kézbesítési címünkre. Az elállási vagy cserejog gyakorlásával kapcsolatosan felmerülő szállítási költségek a Vásárlót terhelik. A Bookbistro.hu webáruház, melynek üzemeltetője a Freetime Communications Kft., kötelezettséget vállal, hogy a vételárat és a szállítási díjat haladéktalanul, az elállást követően, de legkésőbb 15 napon belül visszatéríti a Vásárló által megadott bankszámlaszámra, átutalással. Az utánvétellel elküldött csomagokat a Freetime Communications Kft. technikai okokból nem tudja fogadni, ezért kérjük, hogy csomagját „Kísérőlevél belföldi postacsomaghoz" nyomtatványon adja fel, vagy előzetes időpont-egyeztetést követően személyes juttassa vissza Eladónak.


Elállás joga

Megrendelése során a Vásárló élhet a 45/2014(II.26) sz.Kormányrendeletben részletesen rögzített feltétel nélküli elállási jogával, melynek értelmében 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat vásárlási szándékától.

Elállási jogának érvényesítését jelezze e-mailben a következő elérhetőségünkön: kapcsolat@bookbistro.hu

DVD és Bluray lemezek esetében csak abban az esetben van lehetőség az elállási jog érvényesítésére, amennyiben azok bizonyíthatóan gyártási hibából eredően nem használhatóak rendeltetésszerűen.

Utánvéttel visszaküldött csomagok átvételére nincs lehetőségünk.

 

Visszalépési jog a távolsági forgalom törvénye alapján (BGBl. I Nr. 185/1999):

A visszalépési határidő a távolsági forgalom törvénye alapján megkötött szerződéseknél vagy egy, a távolsági forgalom törvényében meghatározott szerződési nyilatkozat alapján, hét munkanap miközben a szombat nem számit munkanapnak. Kezdete az a nap, olyan szerződéseknél ahol áruszállításról van szó, amelyen az áru a Vásárlót elérte. Olyan szerződéseknél pedig, ahol a szolgáltatások teljesítéséről van szó, ez a nap a szerződésmegkötés napja. Ön tehát a megrendelt terméket, anélkül hogy megindokolná, hét munkanapon belül, a saját költségén visszaküldheti. Ez alól kivételek többek között: újságok, folyóiratok, képes folyóiratok, zárt adathordozók (pl. CD-k, DVD-k, szoftverek, audio-, videofelvételek stb.) amelyeket Ön felbontott, továbbá olyan áruk, amelyeket az Ön kívánsága alapján készítettek, illetve alakítottak át. Továbbá nem érvényesíthető a visszalépési jog a szerződéseknél a szolgáltatásokról, amelyek végrehajtása a felhasználóval való megállapodás szerint a szerződéskötéstől számított hét napon belül elkezdődött, valamint házhozszállításnál vagy szabadidős szolgáltatásoknál. Amennyiben a Vásárló a szerződéstől visszalép, köteles a kapott teljesítést visszaszolgáltatni, az Eladó pedig köteles a Vásárló által megfizetett árat, a használattal arányos mértékkel csökkentve, visszafizetni. Az áru visszavétele esetén, történjen az bármilyen jogi okból (törvényes vagy szerződéses visszalépés is), csak eredeti csomagolású, ép és sértetlen, karc- és gyűrődésmentes terméket írunk jóvá. Az árunak nem használt, újra eladható állapotban kell lennie. Olyan termékeknél, ahol a használatnak látható nyomai vannak, vagy a csomagolás nem sértetlen, arányosan csökkentett árat fizetünk vissza. A szállítás költségei a Vásárlótt terhelik.

 

Termékgarancia
A megrendelt könyvekre a Ptk. 305. § szabályai szerint szavatosságot vállalunk. Hibás teljesítés esetén kifogásáról a hiba felfedezését követő lehető legrövidebb időn belül írásban tájékoztassa a kapcsolat@bookbistro.hu-t. Hibás teljesítés esetén a megrendelését a Ptk. 306. §-ban meghatározott szavatossági sorrend szerint: - elsősorban kicseréljük - ha a cserére nincs módunk, úgy választása szerint árengedményt adunk, vagy a megrendeléstől elállhat, és kérheti a megrendelt termékért kifizetett összeg visszatérítését. A szállítási költséget nem áll módunkban visszafizetni. Jelentéktelen hiba esetén elállásnak helye nincs. Hibás teljesítés esetén a szavatossági jogok érvényesítésével kapcsolatos költségek (pl. kicserélés vagy elállás esetén a visszaküldés postaköltsége) a Freetime Communications Kft.-t terhelik.


Szállítás

A kiválasztott termékek átvétele legkorábban a megrendelést követő 4-5. munkanapon lehetséges. Angol nyelvű kiadványok esetében ez az idő akár 2-3 hét is lehet. A bookbistro.hu csak Magyarország területére teljesít szállítást.

 

A megrendelt termékek kiszállítása az alábbi lehetőség közül választható:

  1. Személyes átvét munkanapokon, munkaidőpont előzetes telefonos-egyeztetés szerint itt: 1075 Budapest, Madách Imre út 13-14. A épület. Egyeztetni lehet a +36 20 9585 008-as telefonszámon.

 

  1. Futárszolgálattal a BM Futárszolgálaton keresztül: az egész ország területén lehetőség van a megrendelt termékek személyes kiszállítására. Költsége egységesen: rendelésenként 990 Ft. 9000 Ft feletti rendelés esetén pedig díjmentes. A minimális rendelési összeg (szállítási költség nélkül) rendelésenként: 3000 Ft.

 

Szállítási határidők

Cégünk, lehetőség szerint, a választott fizetési módnak megfelelően, 4-5 munkanap alatt kiszállíttatja a megvásárolt terméket. Angol nyelvű kiadványok esetében ez az idő akár 2-3 hét is lehet. Amennyiben raktárkészletünkről rendelését nem tudjuk teljesíteni, úgy visszaigazolást küldünk a csomag várható érkezéséről, majd a kiszállítás előtti napon ismételten értesítjük.


Az Eladó által megjelölt szállítási határidő csak körülbelül érvényes, kivételt képez az írásban megadott határidő. Az Eladó fenntartja a technikai változtatások jogát. Az Eladó gondatlan hibájából történő késedelmes teljesítés okozta károkért a Freetime Communications Kft. legfeljebb az áru értékéig felel. A kiszállított áru a számla kiegyenlítéséig a Freetime Communications Kft. tulajdonát képzi. A használati jogok is csak a számla kiegyenlítésekor szállnak át a Vásárlóra.

 

A Freetime Communications Kft. minden csomag tartalmát szállítás előtt ellenőrzi. Az esetleges szállítás során keletkezett károkért az Eladó nem felelős, ezt a Vásárló köteles a csomag átvétele után azonnal jelezni az Eladó fele. Amennyiben a Vásárló semmiféle reklamációval nem él a csomag átvételétől számított 48 órán belül, a szállítás teljesítettnek számít.

Szerzői jog

Minden szerzői jog fenntartva. A Freetime Communications Kft. nyomatékosan magának tart fenn minden jogot, amely a honlapon található tartalmak, ill. az áruval együtt szállított dokumentációs anyag terjesztésével, sokszorosításával, feldolgozásával kapcsolatos.

Felelősség
A Freetime Communications Kft. nem vállal felelősséget tárgyi- vagy személyi károkért, amelyek az általa eladott, bérbe adott vagy átadott termékek használatából következhetnek be, tekintet nélkül a kár okára vagy a felelősségi igényre. Ez a korlátozás akkor is érvényes, ha a Freetime Communications Kft-t figyelmeztették egy ilyen kár bekövetkezésének lehetőségére. Esetleges kár-visszatérítési igények nem érvényesíthetőek. Felelősség következményes károk esetében - amennyiben törvényi előírások azt megengedik - kizárt, vagy legfeljebb csak az eladási árra korlátozódik.

 

Az Eladó a www.bookbistro.hu katalógusát folyamatosan aktualizálja annak érdekében, hogy azon csak olyan termékek legyenek megtalálhatók, amelyek a raktárkészleten megtalálhatóak, amelyeket Eladó rövid határidőn belül be tud szerezni.
Tekintettel a nyilvántartások és az informatikai rendszerek közötti különbségekre, az Eladó nem tudja garantálni, hogy a www.bookbistro.hu oldal katalógusa minden időben ténylegesen megegyezzen a raktárkészlettel. Amennyiben a Vásárló által megvásárolni kívánt termék nem áll rendelkezésre, és emiatt azt az Eladó nem tudja a vállalt általános szállítási határidőn belül a Vásárlónak eljuttatni, erről az Eladó a Vásárlót haladéktalanul tájékoztatja. Amennyiben a Vásárló ezen információk ismeretében megvásárolja a terméket, a késedelem miatt szavatossági igényt nem érvényesíthet.

 

A megvásárolni kívánt termék főbb jellemzőit az adott termék melletti ismertető tartalmazza. Az ismertető leírás téves értelmezéséből eredő károkért felelősséget nem vállalunk. A bookbistro.hu megfelelő gondossággal kezeli a honlapon szereplő információkat, azonban azokban változás, elírás mindezek ellenére lehetséges. Az adatbázisban szereplő esetleges hibákért, elírásokért felelősséget nem vállalunk. Az adatbázisunkban található képektől való esetleges eltérésekért felelősséget nem vállalunk, de törekszünk rá, hogy a termékképek lehetőség szerint a valóságot tükrözzék.

 

A Freetime Communications Kft. nem felel a vis major-ból eredő, vagy egyéb, az irányításán kívül eső események okán bekövetkező károkért, ideértve, de nem kizárólagosan a www.bookbistro.hu weboldal használatából, vagy üzemzavarából; az adatok bárki által történő megváltoztatásából; az információtovábbítási késedelemből adódó; vírusok által okozott; a szoftverhibából, internetes hálózat hibájából, egyéb technikai jellegű hibából eredő; vonal, vagy rendszerhibából adódó károkért.

 

Regisztráció

A regisztrációval hozzájárul ahhoz, hogy adatait a Freetime Communications Kft. nyilvántartásba vegye és kezelje az 1992. évi LXIII. törvény előírásai szerint, valamint a jövőbeni termékeivel, akcióival kapcsolatos információkat juttasson el Önnek. Tudomásul veszi, hogy az adatszolgáltatás önkéntes, hozzájárulását önként és határozatlan időre adta azzal, hogy írásban bármikor visszavonhatja.

 

A Vásárló köteles valós adatokat megadni a regisztráció során. Amennyiben adataiban bármilyen változás történik, köteles fiókjában azt rögzíteni. Egy felhasználó kizárólag csak egy felhasználói fiókkal rendelkezhet. Ha Üzemeltető azt észleli, hogy egy felhasználó több fiókot is fenntart, jogosult azokat felfüggeszteni.

 

Ha az Eladó tudomására jut, hogy egy Vásárló nem valós adatokkal regisztrál, vagy feltételezhető, hogy két vagy több fiókot ugyanazon személy regisztrált vagy használ, az adott fiók használatát felfüggeszti. A Vásárló köteles pontos és valós elérhetőségeket (teljes név, cím, telefonszám, e-mail cím) szerepeltetnie adatai között. Amennyiben az Eladó tudomására jut, hogy ezek az adatok nem valósak, a Vásárló ezen adatok alapján nem elérhető, akkor az Eladó jogosult a Vásárló hozzáférését korlátozni.

 

A Vásárló a regisztrációval, illetve a megrendeléssel tudomásul veszi és elfogadja a jelen szabályzatban foglalt valamennyi feltételt.

 

A fogyasztói jogok érvényesítése

Vásárló a jelen ÁSZF-ből, a www.bookbistro.hu oldalon történő vásárlásra vonatkozó egyéb szabályzatokból, valamint a vonatkozó jogszabályokból eredő jogait a fent megjelölt üzemeltetővel szemben érvényesítheti.

Fogyasztó a panaszait, kifogásait írásban, az Eladó székhelyére címzett postai levélben, vagy a kapcsolat@bookbistro.hu címre küldött elektronikus levélben közölheti.


Záradék

Amennyiben jelen szerződés valamely pontja hatálytalan, vagy megtámadható, ez nem érinti a többi pontban foglaltakat.

 

A Freetime Communications Kft. jogosult a vásárlás feltételeit és szabályait, a jelen szabályzatot bármikor indoklás és külön értesítés nélkül, egyoldalúan módosítani. A módosítások a közzétételük időpontjától kezdve hatályosak és alkalmazandók.